Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 bitar purjolök ca 15 cm
  • 4 st potatis
  • broccolistånd à 250 g
  • 3 msk olivolja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • vatten ca 1,2 liter
  • 1 msk olivolja att ringla
  • svartpeppar
  • 5 skiva bröd
  • 100 g färskost av philadelphiatyp
  • 11 st rädisor skivade
  • färska örter t ex körvel

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Ansa, snitta, skölj och strimla purjon. Skala och tärna potatisen. Ansa och dela broccolin i buketter. Skiva stjälkarna.

2
Fräs lök, purjo och potatis i oljan i en soppgryta cirka 8

3
minuter, utan att grönsakerna tar färg. Smula ner buljongtärningarna och fräs cirka 1 minut.

4
Tillsätt broccolin och cirka hälften av vattnet och koka tills potatisen och broccolin är mjuka, 5–8 minuter. Ta grytan av värmen och mixa soppan slät med mixerstav (spara gärna några broccolibitar till garnering). Rör i resten av vattnet i omgångar till önskad soppkonsistens. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Fördela soppan i skålar. Ringla över olivoljan. Peppra. Låt var och en göra sin egen macka med bröd, färskost, skivade rädisor och örter.