Du behöver

  • 200 g bönpasta eller annan glutenfri pasta
  • 500 g kycklinglårfilé
  • smör och olja att steka i
  • salt och svartpeppar
  • grillad paprika på burk (250 g)
  • 250 g crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 1 st kycklingbuljongtärningar
  • 2 krm anchochili malen
  • parmesanost riven

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skär kycklingen i bitar och stek i smör och olja. Salta och peppra.

2
Stavmixa grillad paprika och lägg i en kastrull tillsammans med creme fraiche, mjölk, buljongtärning och anchochili. Låt såsen koka upp och rör tills buljongtärningen löst sig.

3
Servera pastan med sås och kyckling och toppa med riven parmesan.


Kommentar:
Här valde vi proteinrik bönpasta gjord av sojamjöl. Men det går självklart också bra med andra glutenfria sorter.