Du behöver

  • 500 g bladspenat tinad fryst
  • 1 st tomatsås burk färdig
  • 1 st keso fpk
  • lasagneplattor
  • salt
  • svartpeppar

Ostsås:

7 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 dl ost

Gör så här

1
Sätt på ugnen på 200 grader.

2
Smält smöret i en kastrull, blanda i mjölet och sedan mjölken och låt den koka på låg värme under omrörning tills den tjocknat, rör sist i den rivna osten.

3
Sila av vattnet från den tinade spenaten. Bred ut ett lager med mjölksåsen i botten på en ugnssäker form och varva sedan lasagneplattor, spenat, keso, tomatsås, mjölksåsen, salt och svartpeppar. Avsluta med ett lager lasagneplattor och häll avslutningsvis över resterande av mjölksåsen.

4
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.