Du behöver

  • 100 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 200 g färskost med smak av örter och vitlök
  • salt nymalen svartpeppar
  • 500 g laxfilé skuren i 4 bitar
  • olivolja
  • 1 st burk cannellinibönor (400 g)
  • 1 st gurka liten
  • 2 st avokado
  • 1 st lime
  • 1 näve basilikablad strimlade

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Smula fetaosten och grovhacka oliverna och blanda med färskosten. Smaka av med lite salt och peppar. Skär en ficka på längden i varje laxfilé och fyll med färskostblandningen. Lägg de fyllda laxbitarna i en ugnsfast form med lite olivolja i botten och stek i cirka 15 minuter i ugnen.

2
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala gurkan, dela den på längden, kärna ur den med en sked och tärna. Dela avokadon, gröp ur köttet och tärna det med. Lägg bönor, gurka och avokado i en skål, pressa över saften av limen, strimlad basilika, 1 msk olivolja samt lite salt och peppar. Blanda och servera till den fyllda laxen.