Du behöver

  • 8–12 potatisar, mjölig sort
  • 4 tomater
  • olivolja till stekning
  • 125–150 g fetaost eller getost
  • salt, peppar
  • 1 dl hönsbuljong
  • 12 timjankvistar
  • 4 tjocka korvar
  • 4 msk svensk senap, gärna grovkornig

Gör så här

1
Skala potatisen eller tvätta den väl. Skiva potatis och tomater. Fräs tomaterna i olja i en stekpanna till fin färg, ta upp på tallrik. Stek potatisen nästan mjuk och till fin färg, i olja i samma stekpanna och ta upp på tallrik.

2
Varva sedan potatis och tomater med grovsmulad fetaost i 2–3 lager i stekpannan. Salta och peppra mellan varven. Ringla över buljongen. Toppa med timjankvistarna och efterstek under lock tills allt blir genomvarmt, cirka 5 minuter. (Du kan också eftersteka tomat- och fetapotatisen i en ugnssäker form i mitten av 175 grader varm ugn, 5–10 minuter.)

3
Skåra korvarna och stek dem i en aning fett tills de är varma och fått fin färg.

4
Servera tomatpotatisen med nystekt korv och senap.