Du behöver

  • 1 knippe sparris
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja till stekning
  • 500 g keso
  • 3 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • 4–6 ark filodeg
  • 1 msk olja till degen

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Skär sparrisen i bitar. Hacka löken. Fräs i lite olja.

3
3. Blanda keso med ägg, vispa ihop ordentligt. Salta och peppra.

4
4. Lägg ett filodegsark i en springform. Pensla med olja. Lägg nästa omlott, pensla. Lägg nästa omlott och så vidare. När formen är täckt av deg ska lite deg hänga ut på sidorna, utanför formens kant. Häll på ägg- och kesoblandningen. Strö på sparris och lök.

5
5. Baka i ugn cirka 35–45 minuter.


Kommentar:
Filodegen är utmärkt till paj. Den är tunn som papper och finns att köpa kyld eller fryst. Låt den frysta tina i kylskåp över natten.

186 KCAL PER PORTION
12 g protein, 9 g fett, 14 g kolhydrater