Du behöver

  • 6 potatisar
  • 4 morötter
  • 50 g smakrik ost, riven
  • 2 ägg, vispade
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 burk tångkaviar
  • 1 knippe färsk dill

Gör så här

1
1. Riv potatis och morot, blanda med ost och ägg. Peppra och salta.

2
2. Fräs i olja. Tryck ner en fjärdedel av smeten i stekpannan, pressa den till en platt kaka.

3
3. Fräs på ganska låg värme tills potatiskakan mjuknat och fått fin färg. Låt baksidan få färg också. Lägg de färdiga röstin i hundragradig ugn tills alla är färdiga.

4
4. Servera med creme fraiche, rödlök och tångkaviar. Toppa med dill.


Kommentar:
Rödlök och annan lök, innehåller framför allt antioxidanten quercetin, som skyddar mot blodproppar och cancer.

364 KCAL PER PORTION
10 g protein, 22 g fett, 29 g kolhydrater