Du behöver

  • 300 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 1 grönt äpple
  • 2 färska fikon
  • 100 g ädelost
  • DRESSING:
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ½ dl matolja

Gör så här

1
1. Strimla rödkålen. Hacka löken. Skär äpplet i små kuber. Skär fikonen i klyftor.

2
2. Lägg upp på serveringsfat. Smula osten eller skär den i små bitar och strö över salladen.

3
3. Gör dressingen: Rör ihop senap och vinäger. Tillsätt oljan droppvis. Spä med vatten om du vill ha en rinnigare dressing.


Kommentar:
Rödkål innehåller som alla kålsorter massor av vitaminer och mineraler. Särskilt mycket C-vitamin, A-vitamin, kalcium och järn.

274 KCAL PER PORTION
8 g protein, 21 g fett, 14 g kolhydrater