Du behöver
- 300 g rödkål
- 1 rödlök
- 1 grönt äpple
- 2 färska fikon
- 100 g ädelost
- DRESSING:
- 2 msk grovkornig senap
- 2 msk vitvinsvinäger
- ½ dl matolja
Gör så här
1
1. Strimla rödkålen. Hacka löken. Skär äpplet i små kuber. Skär fikonen i klyftor.
2
2. Lägg upp på serveringsfat. Smula osten eller skär den i små bitar och strö över salladen.
3
3. Gör dressingen: Rör ihop senap och vinäger. Tillsätt oljan droppvis. Spä med vatten om du vill ha en rinnigare dressing.
Rödkål innehåller som alla kålsorter massor av vitaminer och mineraler. Särskilt mycket C-vitamin, A-vitamin, kalcium och järn.
274 KCAL PER PORTION
8 g protein, 21 g fett, 14 g kolhydrater