Du behöver

  • 500 g blomkål
  • 1 ägg
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk stark curry
  • 1 krm malen ingefära
  • salt
  • 1 msk olja
  • MYNTASÅS:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka mynta
  • 1 ½ dl lättyoghurt
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

1
1. Koka blomkålen mjuk 10–15 minuter. Mixa hälften av blomkålen, skär resten i små bitar. Blanda med vispat ägg, fiberhusk och kryddor.

2
2. Forma plättar och stek i olja.

3
3. Myntasås: Pressa vitlök, hacka myntan. Blanda med yoghurt. Smaka av med peppar och salt.

4
4. Servera plättarna med såsen och en matig sallad.


Kommentar:
Fiberhusk består av nermalda skal från psylliumfrön och innehåller extremt mycket fibrer och inget gluten.

100 KCAL
5 g protein, 5 g fett, 8 g kolhydrater