Du behöver
- 500 g blomkål
- 1 ägg
- 1 tsk fiberhusk
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tsk stark curry
- 1 krm malen ingefära
- salt
- 1 msk olja
- MYNTASÅS:
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka mynta
- 1 ½ dl lättyoghurt
- svartpeppar
- salt
Gör så här
1
1. Koka blomkålen mjuk 10–15 minuter. Mixa hälften av blomkålen, skär resten i små bitar. Blanda med vispat ägg, fiberhusk och kryddor.
2
2. Forma plättar och stek i olja.
3
3. Myntasås: Pressa vitlök, hacka myntan. Blanda med yoghurt. Smaka av med peppar och salt.
4
4. Servera plättarna med såsen och en matig sallad.
Fiberhusk består av nermalda skal från psylliumfrön och innehåller extremt mycket fibrer och inget gluten.
100 KCAL
5 g protein, 5 g fett, 8 g kolhydrater