Du behöver

  • 1 påse pinjenötter
  • 1–2 mango
  • 1 gurka
  • 12–16 cocktailtomater
  • 2 avokador
  • 1 påse sallad, gärna rucola
  • 1 paket (150 g) fetaost
  • Dressing:
  • 2 krukor färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 2 msk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2–1 krm kajennpeppar
  • 3 dl olja

Gör så här

1
Rosta pinjenötterna på svag värme i torr stekpanna tills de får lite färg. Låt svalna.

2
Skala och skär mangon i bitar. Skär gurka, tomater och avokado i bitar, hacka sallad.

3
Dressing Mixa basilika och vitlök i matberedare. Lägg i äggulor, senap, salt och kajennpeppar. Starta matberedaren och tillsätt oljan, lite i taget. Kör tills allt är väl blandat och dressingen tjocknat. Späd med lite vatten om såsen blir alltför tjock.

4
Blanda grönsaker, frukt och smulad fetaost och fördela på fyra tallrikar. Toppa med pinjenötter och ringla över dressingen.