Du behöver

  • ca 1 kg betor, gula och röda
  • salt
  • 120–150 g färska getostbollar i olja eller färsk getost
  • 1 påse (ca 65 g) röd mangold
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 dl rostade solroskärnor
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Tvätta betorna och spara en liten av varje färg. Koka dem, röda och gula för sig i varsin kastrull med saltat vatten tills de är genomkokta, koktid beror på storleken men cirka 30–40 minuter. Låt svalna, skala och klyfta sedan. Dela getost-bollarna eller bryt getosten i bitar och lägg i en fin skål tillsammans med betor och mangoldblad. Skala de små råa betorna och hyvla dem tunt, gärna på mandolin.

2
Toppa salladen med tunna skivor rå beta och solroskärnor.Vispa samman balsamvinäger och olivolja med lite salt och peppar och ringla detta över salladen.


Kommentar:
För supersnabb sallad använd färdigkokta rödbetor.