Du behöver
- 600 g färsk eller tinad laxfilé
- 1 msk potatismjöl
- 3/4 tsk salt
- 2 krm nymalen (vit)peppar
- olivolja att steka i
- 1 citron
- 1 schalottenlök
- 1 klyfta vitlök
- 2 dl ketchup
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 1 ask smörgåskrasse
- 2 mogna avokador
- 1 mild röd paprika
- 4 skivor surdegsbröd
- ett par nävar (blandad) sköljd sallad
Gör så här
1
Dela fisken i bitar och mixa den med potatismjöl, salt och peppar. Forma till biffar med oljade händer och stek eller grilla på dryg medelvärme, omkring 4 minuter på varje sida.
2
Finriv citronskal (bara det yttersta gula), lök och vitlök, blanda med ketchupen. Vänd i peppar och det mesta av krassebladen.
3
Halvera, kärna ur och skala avokadorna, skiva grovt. Skölj och skiva paprikan. Olja och stek (eller grilla) brödet, lägg på sallad, avokado, paprika och fiskbiff. Garnera med krasse, servera med ketchupen och citron att pressa på.