Du behöver

  • 12 st ägg
  • 1 dl majonnäs köpt eller hemlagad
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  • salt, svartpeppar
  • 4 st kycklingklubbor grillade eller stekta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl majonnäs köpt eller hemlagad
  • olja neutral, till stekning
  • jalapeño skivad grön

Gör så här

1
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka i 12 minuter. Låt svalna. Skala, halvera och avlägsna äggulorna.

2
Äggulemajonnäs: Lägg äggulorna i en matberedare. Tillsätt

3
kajennpeppar, majonnäs och dijonsenap och kör blandningen slät. Smaka av med salt och peppar.

4
Kycklingmajonnäs: Plocka loss köttet och skinnet på kycklingklubborna, spara några bitar skinn till garnering.

5
Grovhacka köttet och mixa slätt med salt, vitpeppar och majonnäs.

6
Spritsa kycklingmajonnäsen i botten på varje ägg och toppa med äggulemajonnäsen.

7
Stek kycklingskinnet knaprigt i någon matsked olja och dekorera varje ägg med grön jalapeno, kajennpeppar eller chiliflakes och en liten bit knaprigt kycklingskinn.

8
Tips Vill du förenkla blir det även gott att servera äggen utan kycklingmajonnäsen.


Kommentar:
New Yorkbaserade kocken Marcus Samuelsson blandar comfort food från amerikanska södern med sitt eget ursprung. Här bjuder han på ett recept exklusivt för Icakuriren.