Du behöver

  • 400 g kycklingfärs från Kronfågel
  • 8 blötlagda bambugrillspett
  • Salt
  • 1 ägg
  • 2 tsk anchochili
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Cous cous sallad
  • 2 dl cous cous
  • 2 dl vatten eller buljong
  • 3 msk hackade pistagenötter
  • 4 msk sultanrussin (vita russin)
  • 2 msk mynta
  • 2 msk koriander
  • 1 dl rostad lök
  • Saft och skal från 1 citron
  • Chiliyoghurt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk harissa
  • ½ dijonsenap
  • Salt
  • Blanda alla ingredienser och smaka av

Gör så här

Blanda ihop färsen med salt och ägg. Tillsätt kryddorna och gör gärna ett stekprov och smaka av. Rulla sedan färsen till långa “korvar” och stick in spettet i mitten och grilla ca 2 min på varje sida. Vill du vara säker så använd en termometer och kolla. Vid 75° är spetten klara. Cous cous Koka upp vattnet eller buljongen och slå över cous cousen och täck med lock (plastfilm funkar bra) Låt svälla i ca 15 min. Låt svalna. Blanda sedan i övriga ingredienser och smaka av med citronjuice och salt. Smaklig måltid