Du behöver

  • 4 portioner parboiled ris
  • 250 g tinade ärtor
  • (en näve ärtskott)
  • 1–2 citroner, skal och saft
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong (av fond)
  • salt, kajennpeppar
  • 600 g tinad spättafilé, MSC-märkt
  • tandpetare

Gör så här

1
Koka riset efter paketets beskrivning. Låt ärtorna bli varma på riset under lock strax före servering. Grovklipp gärna ärtskott över, och rör om.

2
Tvätta citronen, torka av och raspa av skalet med zestjärn. Pressa saften.

3
Smält smöret i vid kastrull, rör i mjölet. Späd med buljong, koka upp och låt sen småsjuda 3 minuter under omrörning. Smaka och salta mera om nödvändigt, dutta kajennpeppar och blanda sist i

4
citronsaft till lagom smak, lite i taget.

5
Rulla fiskfiléerna runt tummen och fäst varje rulle med tandpetare. Lägg dem i den sjudande såsen, lägg på lock och drag från värmen. Låt efterkoka 3–4 minuter. Servera med citronskalet strösslat på fisken.