Du behöver

Rödbetskräm

1 st rödbeta (cirka 200 g), kokt och skalad
50 g färskost med pepparrotssmak
salt, svartpeppar
4 st pitabröd
200 g tofu rökt
2 msk olivolja
sallad
groddar t ex alfalfa, solros
0.5 dl pumpakärnor

Gör så här

1
Rödbetskräm:

2
Skär den kokta rödbetan i mindre bitar och mixa den slät tillsammans med osten. Ta mer ost om du vill ha en starkare smak av pepparrot. Smaka av med lite salt och peppar och ställ svalt till servering.

3
Värm bröden enligt anvisningarna på förpackningen.

4
Strimla tofun och stek den i olivoljan tills den fått fin färg.

5
Låt rinna av på hushållspapper. Öppna pitabröden längs med kanten och fyll dem med sallad, groddar, tofu och rödbetskräm.

6
Toppa med pumpakärnor och lite svartpeppar.