Du behöver
- 4 prt jasminris
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök klyftor
- olja till stekning
- 1 msk ingefära riven
- 1.5 msk currypasta röd
- 1 st burk krossade tomater (400 g)
- 2 st burk kokosmjölk (400 g)
- 1 st burk kikärter sköljda, avrunna (400 g)
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st litet blomkålshuvud
- 1 st röd paprika
- salt, nymalen svartpeppar
Gör så här
1
                Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
            
2
                Skala och hacka lök och vitlök, och mjukfräs i olja på låg värme i rymlig kastrull. När löken är mjuk och genomskinlig tillsätt ingefära och currypasta och fräs ytterligare ett par minuter. Häll på tomatkross, kokosmjölk, kik-ärter och buljongtärning och koka upp. Dela blomkålen i små buketter och kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg blom-kålen i kastrullen och småkoka 5 minuter, tillsätt paprikan och
            
3
                koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med riset.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Tips! Rätten är vegansk under förutsättning att grönsaksbuljongen och currypastan
som används är veganska.