Du behöver

  • 4 prt jasminris
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlök klyftor
  • olja till stekning
  • 1 msk ingefära riven
  • 1.5 msk currypasta röd
  • 1 st burk krossade tomater (400 g)
  • 2 st burk kokosmjölk (400 g)
  • 1 st burk kikärter sköljda, avrunna (400 g)
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st litet blomkålshuvud
  • 1 st röd paprika
  • salt, nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2
Skala och hacka lök och vitlök, och mjukfräs i olja på låg värme i rymlig kastrull. När löken är mjuk och genomskinlig tillsätt ingefära och currypasta och fräs ytterligare ett par minuter. Häll på tomatkross, kokosmjölk, kik-ärter och buljongtärning och koka upp. Dela blomkålen i små buketter och kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg blom-kålen i kastrullen och småkoka 5 minuter, tillsätt paprikan och

3
koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med riset.


Kommentar:
Tips! Rätten är vegansk under förutsättning att grönsaksbuljongen och currypastan
som används är veganska.