Du behöver

  • 500 g sejfilé eller torskfilé
  • 1 st gul lök
  • 2 st fänkålsstånd
  • 2 st morötter
  • 2.5 msk olivolja
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st krossade tomater
  • 2 dl matlagningsvin vitt
  • 8.5 dl kokande vatten
  • 2.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 st tabasco droppar
  • salt
  • 16 st oliver gärna i blandade färger
  • 4.5 st marinerade soltorkade tomater eller 1/2 dl marinerade soltorkade cocktailtomater på burk
  • 2 msk kapris
  • 1 msk olivolja eller oljan från tomaterna

Gör så här

1
Skär fisken i bitar. Skala och hacka löken. Ansa och hacka fänkålen. Skala och hacka morötterna.

2
Fräs grönsakerna i oljan i en rymlig kastrull cirka 5 minuter. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt tomatpurén och fräs cirka 1 minut. Blanda i de krossade tomaterna, vinet och hälften av vattnet.

3
Koka soppan under lock cirka 10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka. Lägg i fiskbitarna och koka 5–8 minuter. Ta soppan från spisen och mixa den slät med stavmixer.

4
Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok. Smaka av med pressad vitlök, tabasco och salt.

5
Hacka ihop oliver, soltorkade tomater, kapris och persilja. Blanda det hackade med oliv-oljan och strössla över soppan.

6
Tips! Den som vill kan servera soppan med en klick majonnäs.