Du behöver
- 4 portioner quinoa
- 3 squash (ca 350 g styck)
- 100 g parmesanost + extra till garnering
- 1 vitlöksklyfta
- 15 färska basilikablad
- salt och nymald svartpeppar
- olja till stekning
Gör så här
1
Koka quinoan enligt förpackningens anvisning. Koka upp en kastrull vatten med en nypa salt. Dela 2 squash i bitar, koka cirka 3 minuter tills de mjuknar. Sila bort kokvattnet och lägg bitarna i en matberedare eller mixer tillsammans med parmesan i bitar, vitlök och basilikablad. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
2
Tärna den tredje squashen och stek den i olja. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg upp quinoa på fyra tallrikar, häll över krämen och toppa med stekt squash och riven parmesanost.
Detta är ett läsarrecept från Carolina Falini i Lund.