Du behöver

  • 4 portioner quinoa
  • 3 squash (ca 350 g styck)
  • 100 g parmesanost + extra till garnering
  • 1 vitlöksklyfta
  • 15 färska basilikablad
  • salt och nymald svartpeppar
  • olja till stekning

Gör så här

1
Koka quinoan enligt förpackningens anvisning. Koka upp en kastrull vatten med en nypa salt. Dela 2 squash i bitar, koka cirka 3 minuter tills de mjuknar. Sila bort kokvattnet och lägg bitarna i en matberedare eller mixer tillsammans med parmesan i bitar, vitlök och basilikablad. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och peppar.

2
Tärna den tredje squashen och stek den i olja. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg upp quinoa på fyra tallrikar, häll över krämen och toppa med stekt squash och riven parmesanost.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept från Carolina Falini i Lund.