Du behöver

  • 4–5 tomater, skållade och skalade
  • 1/2 gul lök, skivad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin (eller vatten)
  • 1/2 citron, det rivna, yttersta skalet
  • 2 msk smör
  • 2 msk hackad dill
  • salt och svartpeppar
  • 600 g sejfilé (använder du fryst
  • ska den vara lättinad)
  • salt
  • vetemjöl
  • 1 ägg
  • ströbröd
  • smör till stekning
  • nykokt färskpotatis och citron­klyftor till servering

Gör så här

1
Skär tomaterna i bitar. Fräs med lök och tomatpuré i olivolja. Häll på vinet och koka såsen i 10 minuter, stavmixa den slät.

2
Koka upp och vispa i citronskal, smör, dill, salt och peppar.

3
Salta fiskfiléerna, vänd dem i tur och ordning i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek dem runt om i 3–4 minuter. Servera med såsen, färskpotatis och citronklyftor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 485, Fett 24 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 4 g