Du behöver
- 4–5 tomater, skållade och skalade
- 1/2 gul lök, skivad
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk olivolja
- 1 dl vitt vin (eller vatten)
- 1/2 citron, det rivna, yttersta skalet
- 2 msk smör
- 2 msk hackad dill
- salt och svartpeppar
- 600 g sejfilé (använder du fryst
- ska den vara lättinad)
- salt
- vetemjöl
- 1 ägg
- ströbröd
- smör till stekning
- nykokt färskpotatis och citronklyftor till servering
Gör så här
1
Skär tomaterna i bitar. Fräs med lök och tomatpuré i olivolja. Häll på vinet och koka såsen i 10 minuter, stavmixa den slät.
2
Koka upp och vispa i citronskal, smör, dill, salt och peppar.
3
Salta fiskfiléerna, vänd dem i tur och ordning i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek dem runt om i 3–4 minuter. Servera med såsen, färskpotatis och citronklyftor.
Näringsvärde: Kcal 485, Fett 24 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 4 g