Du behöver

Äppelkompott:

2 st äpplen svenska röda, gärna Lobo
2 msk vatten
2 msk strösocker
2 bitar kanelstång
1 msk calvados

Persiljesmör:

1 st persilja knippe
100 g smör rumstempererat
citron saften av
salt och peppar

Kantarellpotatis:

500 g mandelpotatis tvättade med skalet kvar
2 msk matolja
50 g bacon strimlat
200 g kantareller
1 msk smör
0.5 dl bladpersilja grovt hackad

Röding:

2 st rödingar
2 msk matolja
30 g smör

Gör så här

1
Äppelkompott Tärna äpplena och tillsätt vatten, socker och kanel i en kastrull. Låt sjuda sakta tills de är mjuka. Mosa äpplena något och tillsätt calvadosen, låt svalna. Kan göras dagen före.

2
Persiljesmör Mixa ingredienserna i matberedare smaka av med salt och peppar.

3
Kantarellpotatis Dela potatisen på längden och lägg dem på en plåt. Häll över matoljan, krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Stek baconet

4
i torr stekpanna. Tillsätt smöret och stek kantarellerna. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop potatis och kantareller med persiljan när det är dags att servera.

5
Röding Salta och peppra fisken. Hetta upp stekpannan, tillsätt

6
matoljan. Bryn fisken gyllene

7
i het panna innan du vänder den. Sänk värmen och tillsätt hälften av smöret och ös fisken med fettet. Fortsätt att ösa fisken tills den är genomstekt. Det vill säga att ryggfenan släpper från fisken när du drar i den.


Kommentar:
Tid 1 timme och 10 minuter