Du behöver

Salsa

1 st avokado
1 st röd chili
1 pkt mangotärningar frysta, tinade
1 st lime saften
1 msk flytande honung
3.5 msk hackad koriander

Burgare

2 st tomater
2 st knipplökar
600 g lax skinn- och benfri
1 tsk salt
0.25 krm kajennpeppar
1 msk potatismjöl
smör att steka i
4 skiva bacon
4 st hamburgerbröd
4 msk majonnäs
babyspenat

Till servering

limeklyftor

Gör så här

1
Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin (chili varierar i styrka och smak, de stora frukterna är de mildaste). Blanda avokado, chili, mangotärningar, limesaft och honung. Blanda i koriander.

2
Skiva tomaterna. Skala och skiva löken.

3
Tärna laxen. Lägg laxen i mat-

4
beredare med kniven monterad. Strö över salt, kajennpeppar och mjöl, kör till en färs. Forma färsen till fyra burgare på en sköljd skärbräda och stek dem i smöret på medelvärme cirka 3 minuter på varje sida. Stek baconskivorna knapriga i samma panna som burgarna.

5
Lägg laxburgarna i hamburgerbröd, gärna rostat, med majonnäs, babyspenat, tomat- och lökskivor och bacon. Servera med salsan och limeklyftor.