Du behöver

  • 600 g vit fiskfilé gärna med skinnet kvar, t ex torsk
  • 800 g potatis
  • 1 st gurka sköljd
  • 1 st morot skalad
  • salladsblad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk limesaft
  • smör och rapsolja att steka i

Gör så här

1
Lägg fisken i saltat kallt vatten att dra i 10 minuter (2 liter vatten, 1 msk salt).

2
Koka potatisen i lättsaltat vatten.

3
Hyvla under tiden gurkan i långa slingor, ta bort det blöta kärnhuset. Hyvla moroten på samma sätt. Blanda gurka, morot och salladsblad. Ringla över olja och pressa över limesaft.

4
Ta upp och torka av fisken. Stek den i smör och olja på båda sidor, cirka två minuter, och lite längre på skinnsidan, tills den är genomstekt men inte torr. Servera fisken med gurksallad och kokt potatis.