Du behöver
- 5 msk olivolja
- 3.5 msk pressad citron
- salt, vitpeppar
- 1.5 st dillfrö stötta
- 4 st kycklingfiléer
Dillgremolata:
1.5 st dill knippor
2 msk citronskal finrivet
2 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här
1
Vispa ihop olivolja med pressad citron, salt, peppar och stötta dillfrön. Skär några snitt med vass kniv i filéerna, droppa på marinaden och gnid in den i snitten.
2
Täck med plastfolie och ställ svalt 30-40 minuter. Ös med marinaden ett par gånger.
3
Dillgremolata:
4
Hacka dillen och blanda med rivet citronskal och pressad vitlök.
5
Grilla eller stek kycklingfiléerna cirka 15-20 minuter på båda sidor tills de är guldgula och genomstekta. Servera med dillgremolata.
Fler recept från Icakurirens kräftfest hittar du om du klickar på länkarna!