Du behöver

  • 800 g kycklingdelar (ben, vingar, klubba)
  • 1 kg potatis stora
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2.5 msk olivolja eller rapsolja
  • salt gärna flingsalt och peppar
  • 0.5 kruka rosmarin eller 1/2-3/4 tsk torkad rosmarin

Chilidipp

2 dl lätt crème fraiche
2 msk hot sweet chili sås
1 msk tomatpuré

Gör så här

Skrubba potatisen väl och skiva den tunt. Lägg potatisen på en bakpappersklädd långpanna. Blanda oljan med vitlöken, låt stå och dra ca 5 min. Ringla över vitlöksoljan, strö över flingsalt, nymald svartpeppar och grovt hackad rosmarin. Blanda väl och se till att potatisen ligger i ett så tunt lager det går. Stek potatisen i 225° C, i 20–25 min eller tills de är klara och ser knapriga ut. Blanda samman chilidippan under tiden, smaka av med salt och peppar. Servera grillad kyckling och en sallad till. Smaklig måltid!