Du behöver
- 800 g kycklingdelar (ben, vingar, klubba)
- 1 kg potatis stora
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 2.5 msk olivolja eller rapsolja
- salt gärna flingsalt och peppar
- 0.5 kruka rosmarin eller 1/2-3/4 tsk torkad rosmarin
Chilidipp
2 dl lätt crème fraiche
2 msk hot sweet chili sås
1 msk tomatpuré
Gör så här
Skrubba potatisen väl och skiva den tunt. Lägg potatisen på en bakpappersklädd långpanna. Blanda oljan med vitlöken, låt stå och dra ca 5 min. Ringla över vitlöksoljan, strö över flingsalt, nymald svartpeppar och grovt hackad rosmarin. Blanda väl och se till att potatisen ligger i ett så tunt lager det går. Stek potatisen i 225° C, i 20–25 min eller tills de är klara och ser knapriga ut. Blanda samman chilidippan under tiden, smaka av med salt och peppar. Servera grillad kyckling och en sallad till. Smaklig måltid!