Du behöver

  • 5 st gulbetor
  • 0.25 st gurka tärnad
  • 0.5 dl kapris
  • 4 st ansjovisfiléer hackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk pressad citron
  • salt, svartpeppar
  • 4 st portionsflundror flådda
  • salt
  • rågmjöl
  • smör till stekning

Tillbehör:

riven pepparrot
dill till garnering
potatis kokt eller pressad

Gör så här

1
Tvätta gulbetorna och koka dem mjuka med skalet kvar, det tar cirka 30 minuter. Spola dem kalla och dra av skalet, tärna.

2
Blanda med tärnad gurka, kapris, ansjovis, olivolja, citron, salt och nymalen svartpeppar.

3
Värm ugnen till 175 grader. Salta flundrorna och vänd dem i mjölet. Stek dem i omgångar i brynt smör, 3–4 minuter på varje sida.

4
Lägg dem på en plåt och efterstek dem i ugnen i 10–12 minuter.

5
Servera med gulbetsröran, riven pepparot, dill och kokt eller pressad potatis.