Du behöver
- 5 st gulbetor
- 0.25 st gurka tärnad
- 0.5 dl kapris
- 4 st ansjovisfiléer hackade
- 1 msk olivolja
- 2 tsk pressad citron
- salt, svartpeppar
- 4 st portionsflundror flådda
- salt
- rågmjöl
- smör till stekning
Tillbehör:
riven pepparrot
dill till garnering
potatis kokt eller pressad
Gör så här
1
Tvätta gulbetorna och koka dem mjuka med skalet kvar, det tar cirka 30 minuter. Spola dem kalla och dra av skalet, tärna.
2
Blanda med tärnad gurka, kapris, ansjovis, olivolja, citron, salt och nymalen svartpeppar.
3
Värm ugnen till 175 grader. Salta flundrorna och vänd dem i mjölet. Stek dem i omgångar i brynt smör, 3–4 minuter på varje sida.
4
Lägg dem på en plåt och efterstek dem i ugnen i 10–12 minuter.
5
Servera med gulbetsröran, riven pepparot, dill och kokt eller pressad potatis.