Du behöver

  • 3 msk veteströbröd osötat
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 500 g lammfärs
  • olja och smör till stekning
  • rosmarinkvistar
  • 4 st surdegsbröd långa skivor
  • 0.75 pkt halloumiost
  • 6 st salladsblad
  • 1.5 dl ajvar relish
  • kalamataoliver en handfull, urkärnade

Gör så här

1
Blanda ströbröd, vatten och salt med pepparn i rejäl bunke, låt svälla 10 minuter. Blanda i först halva färsen och vitlöken, sedan resterande färs till någorlunda jämn smet. Dela i fyra lika kluttar och forma till stora, knappt centimetertjocka färsbiffar. Stek på dryg medelvärme i både olja, som håller värmen, och smör, som ger färg och smak. Låt lite rosmarin steka med.

2
Rosta eller grilla brödet, hela skivorna på hälften. Skiva osten halvcentimetertjockt och stek gyllene i olja på medelvärme. Stapla bröd, sallad och färsbiff, klicka på ajvar och lägg på osten under andra brödhalvan. Trä oliver på träspett och stick igenom hela burgaren, så att den håller samman.


Kommentar:
Näringsvärde: 547 kcal, fett, 25 g, kolhydrater 42 g, fiber 4 g

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows