Du behöver

Bagarpotatis

700 g potatis mjölig
2 st lökar stora gula
2 st vitlöksklyftor stora
2 msk olivolja
salt, svartpeppar
3 dl torrt vitt vin
1 st grönsaksbuljongtärning
1 dl färska örter hackade t ex persilja och timjan

Kyckling

500 g kycklingfilé
1 st röd paprika
6 st salladslökar
0.5 st citron
8 st lagerblad (kan uteslutas)
flingsalt och svartpeppar
grönsallad till servering

Gör så här

1
Bagarpotatis Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatisen. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löksorterna i olivoljan tills den börjar mjukna och få fin färg. Salta och peppra. Koka upp vitt vin med buljongtärning. Ringla lite olja i en ugnssäker form. Varva potatis, lök och örter i formen. Häll på buljong.

2
Baka potatisen i mitten av ugnen i cirka 50 minuter tills potatisen är helt mjuk och börjar dra åt sig av buljongen.

3
Kycklingspett Gör spetten under tiden potatisen är i ugnen. Skär kycklingen i bitar. Skär paprika och salladslök i bitar. Skiva citronen och skär varje skiva i fyra bitar. Varva allt, eventuellt med lagerblad, på 8 spett.

4
Stek kycklingen runt om i smör i en rymlig stekpanna i 8–10 minuter beroende på kycklingbitarnas storlek. Salta och peppra. Servera med potatisen och en grönsallad.


Kommentar:
+ 50 minuter i ugn. Läs gärna alla recepten som ingår i menyn.