Du behöver

  • 12-14 färskpotatisar
  • 1 dl (oliv)olja
  • 2 salladslökar eller
  • späd purjolök
  • ca 200 g sockerärter
  • 1 knippa rädisor
  • salt
  • grovmalen svart- eller vitpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

1
Skölj och skrubba potatisen väl. Skär den i 3 mm tjocka skivor. Värm oljan i en stekpanna eller wok. Lägg i potatisen och låt den fräsa i oljan 15-20 minuter. Skär löken i skivor, ärterna i bitar och klyfta rädisorna.

2
Lägg allt i pannan och låt det fräsa med potatisen de sista 4-5 minuterna. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt timjan och servera potatissalladen ljummen med skivat kallskuret, till exempel rökt eller torkad skinka eller rökt korv. Ät gärna hårt bröd till.