Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 400 g tofu
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 msk stark senap
  • kryddpeppar
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk mald kanel
  • salt
  • ev 2 msk olja eller 1 ägg

Gör så här

1
1. Mixa nötter och tofu till en smulig massa.

2
2. Rör i havregryn och kryddor.

3
3. Forma smeten till bollar. Du kan inte rulla dem, som med köttbullar, utan får snarare pressa ihop dem i händerna. Om de har svårt att hålla ihop, rör ner olja eller ägg i smeten. Låt bollarna ligga i kylen 30 minuter eller längre.

4
4. Stek på mellanvärme.


Kommentar:
Smakrika bollar som också kan göras som järpar eller biffar.

379 KCAL PER PORTION
E% 23 procent protein, 70 procent fett, 7 procent kolhydrater

Hasselnötter innehåller mycket E-vitamin och mineraler plus nyttiga omättade fetter.