Du behöver
- 100 g hasselnötter
- 400 g tofu
- 1/2 dl havregryn
- 1 msk stark senap
- kryddpeppar
- 1/2 tsk kardemumma
- 1/2 tsk mald kanel
- salt
- ev 2 msk olja eller 1 ägg
Gör så här
1
1. Mixa nötter och tofu till en smulig massa.
2
2. Rör i havregryn och kryddor.
3
3. Forma smeten till bollar. Du kan inte rulla dem, som med köttbullar, utan får snarare pressa ihop dem i händerna. Om de har svårt att hålla ihop, rör ner olja eller ägg i smeten. Låt bollarna ligga i kylen 30 minuter eller längre.
4
4. Stek på mellanvärme.
Smakrika bollar som också kan göras som järpar eller biffar.
379 KCAL PER PORTION
E% 23 procent protein, 70 procent fett, 7 procent kolhydrater
Hasselnötter innehåller mycket E-vitamin och mineraler plus nyttiga omättade fetter.