Du behöver

  • fjälster 5 meter
  • 600 g fläskfärs mellangrov
  • 600 g kalvfärs mellangrov
  • 120 g späck malen
  • 2 st kokta kalla potatisar rivna
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl mejram hackad, färsk
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar nymalen

Till kokning:

vatten
1 st gul lök i bitar
10 st kryddpepparkorn
5 st vitpepparkorn
2 st lagerblad
steksnöre eller bomullssnöre

Gör så här

1
Lägg fjälstren i kallt i cirka 2 timmar.

2

3
Korv: Se till att ingredienser är ordentligt kalla. Arbeta ihop ingredienserna till en jämn smet. Ställ kallt.

4
Trä upp fjälstren på vattenkranen och spola igenom dem med kallt vatten, då der du också eventuella hål. Klipp då av fjälstret på båda sidor om läckan. Klipp till 20 bitar snöre á 15 cm.

5
Stoppa ganska hårt med hjälp av en köttkvarn med korvhorn. Dela av i 20 cm långa korvar genom att snurra fjälstret, knyt till med snöre.

6

7
Kokning: Picka de korvar du ska koka med en nål. Lägg lök, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad i en stor kastrull och fyll på med vatten och koka upp. Drag åt sidan och lägg i korvarna och ställ på plattan igen. Sjud i 15 minuter.