Du behöver
- 8 kycklinglår
- 25 g smör
- salt
- peppar
- ca 500 g kokta små nypotatisar
- 2 dl blandade hackade färska örter, timjan, persilja, gräslök
- 200 g sockerärter
- Blåbärssås
- 4 hackade salladslökar
- 1/2 tärning kycklingbuljong
- 2 dl vatten
- 2 msk saft av citron
- 1 msk socker
- 1/2 dl bourbon whiskey (kan uteslutas)
- 250 g blåbär
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut låren i en ugnsfast form. Smält smöret och blanda med lite salt och peppar. Pensla kycklinglåren och ställ in i ugnen 20–25 minuter. Stick i ett lår och kika om saften som rinner ut är klar och inte rosa. Då är det klart.
2
Stek potatisarna hela som de är, strö över rikligt med hackade örtkryddor. Förväll ärterna 1–2 minuter i lite lättsaltat vatten.
3
Sås Använd kastrullen som du smält smöret i och fräs löken lite lätt i det som är kvar av smöret. Lägg eventuellt i lite mer smör.
4
Tillsätt buljongtärning, vatten, citron och socker. Låt koka upp och reducera till hälften. Häll i bourbon och blåbär, låt koka upp, smaka av med salt och peppar. Klart att servera.