Du behöver

  • 8 kycklinglår
  • 25 g smör
  • salt
  • peppar
  • ca 500 g kokta små nypotatisar
  • 2 dl blandade hackade färska örter, timjan, persilja, gräslök
  • 200 g sockerärter
  • Blåbärssås
  • 4 hackade salladslökar
  • 1/2 tärning kycklingbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 msk saft av citron
  • 1 msk socker
  • 1/2 dl bourbon whiskey (kan uteslutas)
  • 250 g blåbär

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut låren i en ugnsfast form. Smält smöret och blanda med lite salt och peppar. Pensla kycklinglåren och ställ in i ugnen 20–25 minuter. Stick i ett lår och kika om saften som rinner ut är klar och inte rosa. Då är det klart.

2
Stek potatisarna hela som de är, strö över rikligt med hackade örtkryddor. Förväll ärterna 1–2 minuter i lite lättsaltat vatten.

3
Sås Använd kastrullen som du smält smöret i och fräs löken lite lätt i det som är kvar av smöret. Lägg eventuellt i lite mer smör.

4
Tillsätt buljongtärning, vatten, citron och socker. Låt koka upp och reducera till hälften. Häll i bourbon och blåbär, låt koka upp, smaka av med salt och peppar. Klart att servera.