Du behöver
- 3 dl råris
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 1 kg räkor med skal
- 1 citron
- 10 cm purjolök
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1/2 röd chili
- 1/2 gul zucchini
- 1 avokado
- 2 tomater
- 1/2 dl olivolja
- salt
- Garnering
- röd basilika, eller vanlig
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt en halv buljongtärning i vattnet. Skala under tiden räkorna.
2
Pressa ur saften ur den ena citronhalvan. Skär den andra halvan i fyra bitar. Skölj och skiva purjon tunt. Finriv vitlöksklyftan. Finhacka chilin. Skiva zucchinin tunt.
3
Halvera, gröp ur och skiva avokadon. Halvera tomaterna och gröp ur inkråmet. Skär tomatköttet i tunna båtar.
4
Lägg alla grönsaker i en serveringsskål och häll på olja och citronsaft. Tillsätt det varma riset och räkor. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Garnera med röd basilika.