Du behöver

  • 3 dl råris
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 citron
  • 10 cm purjolök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 gul zucchini
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • Garnering
  • röd basilika, eller vanlig

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt en halv buljongtärning i vattnet. Skala under tiden räkorna.

2
Pressa ur saften ur den ena cit­ronhalvan. Skär den andra halvan i fyra bitar. Skölj och skiva purjon tunt. Finriv vitlöksklyftan. Finhacka chilin. Skiva zucchinin tunt.

3
Halvera, gröp ur och skiva avokadon. Halvera tomaterna och gröp ur inkråmet. Skär tomatköttet i tunna båtar.

4
Lägg alla grönsaker i en serveringsskål och häll på olja och citronsaft. Tillsätt det varma riset och räkor. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Garnera med röd basilika.