Du behöver
- 500 g hokifilé eller torskfilé
- citronpeppar
- 1 purjolök
- 1 burk krossade tomater
- Sås
- 1 ½ msk idealmjöl eller majsenamjöl
- 3 dl mjölk
- cirka 1 msk senap till smaksättning
- 1 tsk salt, svartpeppar
Gör så här
1
Lägg fisken i en ugnsfast form. Strö över citronpeppar. Dela, skölj och skiva purjolöken. Strö den över fisken. Häll över krossade tomater.
2
Rör ner mjölet i mjölken och koka sakta upp såsen i en kastrull. Låt den småkoka några minuter under omrörning tills såsen börjar tjockna. Smaka av med senap, salt och peppar. Slå såsen över fisken och strö sist över riven ost.
3
Gratinera cirka 20 minuter i
4
225 grader tills osten fått fin färg. Servera med kokt pressad potatis och en sallad.
Läsarrecept från Agneta Sjödin, Spånga. Det här var den fiskrätt som förskolebarnen oftast frågade efter när Agneta jobbade i köket. God och superenkel.