Du behöver

  • 500 g hokifilé eller torskfilé
  • citronpeppar
  • 1 purjolök
  • 1 burk krossade tomater
  • Sås
  • 1 ½ msk idealmjöl eller majsenamjöl
  • 3 dl mjölk
  • cirka 1 msk senap till smaksättning
  • 1 tsk salt, svartpeppar

Gör så här

1
Lägg fisken i en ugnsfast form. Strö över citronpeppar. Dela, skölj och skiva purjolöken. Strö den över fisken. Häll över krossade tomater.

2
Rör ner mjölet i mjölken och koka sakta upp såsen i en kastrull. Låt den småkoka några minuter under omrörning tills såsen börjar tjockna. Smaka av med senap, salt och peppar. Slå såsen över fisken och strö sist över riven ost.

3
Gratinera cirka 20 minuter i

4
225 grader tills osten fått fin färg. Servera med kokt pressad potatis och en sallad.


Kommentar:
Läsarrecept från Agneta Sjödin, Spånga. Det här var den fiskrätt som förskolebarnen oftast frågade efter när Agneta jobbade i köket. God och superenkel.