Du behöver
- 2 dl crème fraîche
 - 0.5 st citron det yttersta gula skalet, rivet
 - 1 msk pressad citron
 - 2 tsk olivolja
 - salt och nymalen svartpeppar
 - 600 g savojkål strimlad
 - 1 st gul lök hackad
 - 2 st vitlöksklyftor hackade
 - 3 msk olivolja
 - 1 l grönsaksbuljong
 - 1 tsk timjan
 - 1 tsk rosmarin
 - 200 g trattkantareller (eller annan svamp)
 - smör till stekning
 - 1 st äpple tärnat med skalet kvar
 
Gör så här
1
                1 Rör ihop creme fraiche, citronskal, saft och olivolja. Smaka av med salt och peppar, ställ kallt.
            
2
                2 Fräs savoykål, lök och vitlök i ett par minuter i olivoljan utan att det får färg. Häll på buljongen, lägg i örterna och koka soppan sakta i 10–12 minuter så att kålen mjuknar, smaka av med salt och peppar.
            
3
                3 Stek trattkantarellerna i smör, salta och peppra. Lägg i soppan tillsammans med äpplet. Koka
            
4
                ytterligare ett par minuter.
            
5
                4 Servera med citronkrämen och lite gott bröd.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Näringsvärde
Kcal 415, Fett 24 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 7 g