Du behöver

  • 1.5 dl sötmandel
  • 250 g nougat
  • 150 g mörk choklad
  • 0.5 tsk kanel malen

Topping

50 g mjölkchoklad
flingsalt

Gör så här

1
Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den har fått lite färg.

2
Dela nougat och choklad i mindre bitar, lägg i en skål och smält över ett vattenbad. Rör ner mandel och kanel.

3
Klä insidan av en form, cirka 15 x 20 centimeter, med bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt i formen. Ställ kallt att stelna i minst en timme.

4
Skär nougaten i bitar och lägg över på ett fat eller en bricka. Smält mjölkchokladen. Rippla eller spritsa den över konfekten.

5
Smula lite flingsalt över varje choklad­bit. Låt stelna. Förvara svalt men helst inte kallt.


Kommentar:
Rippla? Utan specialverktyg hemma går det lättast med en liten dessertgaffel. Doppa den i smält choklad och ”rippla”, alltså dra med snabba rörelser gaffeln precis ovanför ytan på konfekten. Då får man fina tunna streck av chokladen.
Man kan även lägga chokladen i en spritspåse och klippa ett ytterst litet hål. Spritsa sedan chokladen tunt på konfekten.