Du behöver

  • 75 g smör
  • 2 pkt saffran (1 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2 liters sockerkaksform. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran och grädde och låt det hela koka upp, dra från värmen.

2
Vispa ägg och socker riktigt ljust och luftigt med elvisp i 3–4 minuter, häll över den varma mjölkblandningen.

3
Blanda mjölet med bakpulver och vänd med lätt hand ner det tills det blir en jämn, slät smet. Häll smeten i formen.

4
Baka kakan i nedre delen av ugnen i 40–50 minuter.

Tillagningstid
60 minuter
Portioner
1 styck

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows