Du behöver
- 75 g smör
 - 2 pkt saffran (1 g)
 - 1 dl vispgrädde
 - 3 st ägg
 - 2.5 dl strösocker
 - 3 dl vetemjöl
 - 1.5 tsk bakpulver
 
Gör så här
1
                Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2 liters sockerkaksform. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran och grädde och låt det hela koka upp, dra från värmen.
            
2
                Vispa ägg och socker riktigt ljust och luftigt med elvisp i 3–4 minuter, häll över den varma mjölkblandningen.
            
3
                Blanda mjölet med bakpulver och vänd med lätt hand ner det tills det blir en jämn, slät smet. Häll smeten i formen.
            
4
                Baka kakan i nedre delen av ugnen i 40–50 minuter.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







