Du behöver
- 400 g pasta
- 500 g nötfärs
- 50 g smör att steka i
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk curry
- 0.5 st paprika skivad
- 50 g smör
- 0.5 dl vetemjöl
- 5 dl matlagningsgrädde
- 100 g riven ost
- 2 st ägg små
- 1.5 dl persilja hackad slätbladig
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Bryn färsen i smör, tillsätt vitlök, curry och paprikan och låt steka med i någon minut.
2
Smält smöret (50 gram) i en kastrull, blanda i mjölet, därefter grädden och låt såsen bli varm och tjockna något.
3
Ta smöret från plattan och rör ner hälften av osten, ägg och persilja. Varva sedan färs, pasta och sås i en smord ugnsform. Toppa med resten av osten.
4
Gratinera 30–35 minuter i 175 grader. Servera med en god sallad.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Läsarrecept från Sussie Nilsson, Fristad.