Du behöver
- 1 st röd paprika rensad och i bitar
- 1 st gul lök skivad
- 2 st vitlöksklyftor skivade
- 2 msk olivolja
- 1 st burk krossade tomater (400 g)
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0.5 tsk strösocker
- 1 dl mjölk + 1 dl vispgrädde
- salt och nymalen svartpeppar
- hackad persilja
- olivolja
- fullkornsbaguette eller surdegsbröd till servering
Gör så här
1
1 Fräs paprika, lök och vitlök i olivoljan i en stor kastrull utan att det tar färg.
2
2 Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning och socker. Koka sakta i 7–8 minuter, häll i mjölken och grädde och koka ytterligare 5 minuter.
3
3 Mixa soppan slät och smaka av med salt och svartpeppar.
4
4 Servera med bröd, hackad persilja och lite extra olivolja att droppa i.
Näringsvärde:
Kcal 469, Fett 21 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 9 g