Du behöver

  • 1 st röd paprika rensad och i bitar
  • 1 st gul lök skivad
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 2 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater (400 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 dl mjölk + 1 dl vispgrädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • hackad persilja
  • olivolja
  • fullkornsbaguette eller surdegsbröd till servering

Gör så här

1
1 Fräs paprika, lök och vitlök i olivoljan i en stor kastrull utan att det tar färg.

2
2 Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning och socker. Koka sakta i 7–8 minuter, häll i mjölken och grädde och koka ytterligare 5 minuter.

3
3 Mixa soppan slät och smaka av med salt och svartpeppar.

4
4 Servera med bröd, hackad persilja och lite extra olivolja att droppa i.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 469, Fett 21 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 9 g