Du behöver

  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 st apelsin saften av
  • 1 dl honung
  • 0.5 tsk chili krossad, torkad t ex ancho
  • 0.5 krm ingefära eller 1 tsk färsk riven
  • sesamolja ett par droppar
  • 8 st kycklingfiléer
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till glazen utom sesamoljan i en kastrull och koka ihop i ett par minuter. Låt den kallna och droppa i sesamoljan.

2
Pensla filéerna med lite olja och grilla dem på medelvärme cirka 5 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg, salta och peppra. Lägg in kycklingen i folie och lägg på grillen i ytterligare 5 minuter eller lägg upp kycklingen på ett vilogaller om du har, och sätt på locket på grillen i cirka 5–10 minuter. Om man skär i kycklingen och köttsaften är klar är den färdig. Pensla kycklingen med glazen och skiva upp den på snedden.