Du behöver

  • 4–6 stora grönkålsstånd
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk smör
  • GARNERING OCH TILLBEHÖR
  • rivna kålblad
  • vegetarisk bacon
  • kokta rosenskärabönor
  • ägghalvor
  • citrontagetes
  • flingsalt

Gör så här

1
1. Repa och finhacka de olika kålsorterna och förväll 10 minuter i lättsaltat vatten.

2
2. Häll buljongen över grönkålen, låt koka upp och sjud i 10 minuter utan lock. Späd med vatten om det behövs.

3
3. Rör ut mjölet i grädden och häll ner i kålen. Koka upp och rör tills soppan tjocknar till. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Rör ner smöret och garnera med rivna färska kålblad, knaperstekt bacon, ägghalvor, citrontagetes, kokta rosenskärabönor och lite flingsalt.


Kommentar:
Grönkålen kan kompletteras med flera kålsorter såsom svartkål, purpurkål och spetskål för en mer varierad smakupplevelse.

359 KCAL PER PORTION
E% 10 procent protein, 70 procent fett, 20 procent kolhydrater

FOTO BIANCA BRANDON-COX