Du behöver
- 4–6 stora grönkålsstånd
- 1 liter grönsaksbuljong
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- salt och vitpeppar
- 2 msk smör
- GARNERING OCH TILLBEHÖR
- rivna kålblad
- vegetarisk bacon
- kokta rosenskärabönor
- ägghalvor
- citrontagetes
- flingsalt
Gör så här
1
1. Repa och finhacka de olika kålsorterna och förväll 10 minuter i lättsaltat vatten.
2
2. Häll buljongen över grönkålen, låt koka upp och sjud i 10 minuter utan lock. Späd med vatten om det behövs.
3
3. Rör ut mjölet i grädden och häll ner i kålen. Koka upp och rör tills soppan tjocknar till. Smaka av med salt och peppar.
4
4. Rör ner smöret och garnera med rivna färska kålblad, knaperstekt bacon, ägghalvor, citrontagetes, kokta rosenskärabönor och lite flingsalt.
Grönkålen kan kompletteras med flera kålsorter såsom svartkål, purpurkål och spetskål för en mer varierad smakupplevelse.
359 KCAL PER PORTION
E% 10 procent protein, 70 procent fett, 20 procent kolhydrater
FOTO BIANCA BRANDON-COX