Du behöver
- 1 burk matvete (410 g)
 - ca 350 g räkor i lake
 - 1 stor gul lök, skivad
 - 1 stor vitlöksklyfta, hackad
 - 1 röd chilifrukt, hackad
 - 1 grön zucchini, skivad och strimlad
 - 1/2 röd paprika
 - 1/2 dl olivolja
 - 100 g körsbärstomater
 - 1 msk tomatpuré
 - 1/2 dl vatten
 - salt och svartpeppar
 - Till servering
 - 150 g fetaost i bit
 - 1/2 kruka färsk oregano
 - citronklyftor
 
Gör så här
1
                1. Häll av vetet i ett durkslag och skölj det i kallt vatten. Häll i räkorna och låt allt rinna av väl. Halvera tomaterna och ställ åt sidan.
            
2
                2. Fräs alla grönsaker i olivoljan i en rymlig panna tills de börjar mjukna och få lite färg i ett par minuter.
            
3
                3. Tillsätt matvete med räkor,
            
4
                tomater, tomatpuré och vatten. Låt puttra ihop under omrörning i ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
            
5
                4. Smula över ost och oregano. Lägg på citronklyftor.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Näringsvärde:
Kcal 454, Fett 18 g, Kolhydrater 37 g, Fibrer 8 g