Du behöver

  • 8 savoiardikex
  • saften av 1 citron
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 6–8 färska aprikoser
  • ca 3 dl vaniljkräm från påse
  • 1 liter färska blåbär
  • 2 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • citronmelissblad

Gör så här

1
Klä insidan av en glasskål med kexen i skålens botten. Slå över citronsaft, vatten och socker. Låt kexen stå och dra fem minuter.

2
Kärna ur och dela aprikoserna i klyftor och lägg i skålen. Lägg över vaniljkrämen och det mesta av blåbären. Spar några till dekoration.

3
Vispa grädden och toppa med den, ställ kallt minst en timme. Garnera med resten av blåbären och eventuellt med citronmeliss.


Kommentar:
Blåbärstrifle är en helt galet god dessert.