Du behöver
- 3 dl bulgur
- 3 st tomater urkärnade, tärnade
- 1 st knipplök hackad
- 3 msk olivolja
- 1 st citron den pressade saften
- 1 st vitlök riven eller pressad
- 1 st bladpersilja bladen, hackade
- 1 kruka mynta bladen, hackade
- salt nymalen svartpeppar
- 2 st röda paprikor
- 1 st zucchini
- 1 st aubergine stor
- 250 g halloumi skivad
Topping
1 st granatäpple
1 dl pistagenötter skalade, hackade
mynta
1 st citron i klyftor
Gör så här
1
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av. Vänd ihop den med tomat, lök, olivolja, citronsaft, vitlök och örter. Smaka av med salt och peppar.
2
Grilla paprikan tills skalet blir svart, lägg i en skål, täck med plastfolie och låt stå. Skiva auberginen tunt på längden, salta på båda sidor och låt vätskan dras ur.
3
Skölj och skiva zucchinin. Torka saltvattnet av auberginen och grilla den, squash och halloumi i grillpanna eller på utegrill.
4
Dra skalet av paprikorna, kärna ur och skär i strimlor.
5
Lägg upp bulgurn på ett stort fat, lägg på aubergine, zucchini, halloumi och paprika. Toppa med granatäpplekärnor, pistagenötter, och myntablad. Ringla över olivolja, salta och peppra. Servera med extra citronklyftor.