Du behöver

  • 3 dl bulgur
  • 3 st tomater urkärnade, tärnade
  • 1 st knipplök hackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 st citron den pressade saften
  • 1 st vitlök riven eller pressad
  • 1 st bladpersilja bladen, hackade
  • 1 kruka mynta bladen, hackade
  • salt nymalen svartpeppar
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st zucchini
  • 1 st aubergine stor
  • 250 g halloumi skivad

Topping

1 st granatäpple
1 dl pistagenötter skalade, hackade
mynta
1 st citron i klyftor

Gör så här

1
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av. Vänd ihop den med tomat, lök, olivolja, citronsaft, vitlök och örter. Smaka av med salt och peppar.

2
Grilla paprikan tills skalet blir svart, lägg i en skål, täck med plastfolie och låt stå. Skiva auberginen tunt på längden, salta på båda sidor och låt vätskan dras ur.

3
Skölj och skiva zucchinin. Torka saltvattnet av auberginen och grilla den, squash och halloumi i grillpanna eller på utegrill.

4
Dra skalet av paprikorna, kärna ur och skär i strimlor.

5
Lägg upp bulgurn på ett stort fat, lägg på aubergine, zucchini, halloumi och paprika. Toppa med granatäpplekärnor, pistagenötter, och myntablad. Ringla över olivolja, salta och peppra. Servera med extra citronklyftor.