Du behöver

  • 2 st peppar (300 g)
  • 1 dl grädde (matlagningsgrädde går bra)
  • 1 st burk lemon curd
  • 4 st ägg
  • 2.5 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • citronskivor till dekoration

Gör så här

1
Mortla de turkiska pepparkaramellerna fint. Lös dem i 1 deciliter grädde som värms. Låt svalna.

2
Smält lemon curden i en kastrull på svag värme. Låt svalna något.

3
Dela äggulor och vitor. Vispa gulorna med florsocker till en jämn smet. Vispa vitorna med rena vispar till ett vitt hårt skum. Vispa grädden i en tredje skål. Blanda äggulorna med hälften av äggviteskummet, vänd ner grädden och till sist resten av äggvitan. Välj en stor fryssäker form, eller 6 portionsformar.

4
Varva glassmeten med lemon curd och lakritssås i frysformen. Frys in i minst tre timmar. Ta ut glassen 10 minuter före servering och stjälp upp på serveringsfat. Dekorera eventuellt med citronskivor.


Kommentar:
Läsarrecept av Anna Norsten. Tid 30 minuter + tid för frysning