Du behöver

  • 125 g smör
  • 4 äggvitor
  • 160 g florsocker
  • 50 g mandelmassa
  • 250 g (drygt 4 dl) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 stänger rabarber
  • 1 dl pistagenötter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Börja med att bryna smöret: Lägg smöret i en kall kastrull och sätt på plattan. Låt smöret smälta, och fortsätt koka tills det blivit gyllenbrunt och börjar dofta nötigt. Ta åt sidan, och låt svalna.

2
Blanda äggvita, florsocker och mandelmassa i en matberedare och mixa i 2–3 minuter. Häll upp i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i blandningen. Vänd försiktigt med en slickepott. Vänd i smöret försiktigt.

3
Rabarbern skalas och skärs ner i mindre bitar. Pistagen hackas grovt. Vänd ner frukt och nötter i kaksmeten. Häll upp i en smord och bröad eller papprad springform. Baka kakan i cirka 15 minuter så att den nästan är färdig, men fortfarande är lite krämig i mitten.

4
Servera med färska jordgubbar och karamellkräm.