Du behöver
- 125 g smör
- 4 äggvitor
- 160 g florsocker
- 50 g mandelmassa
- 250 g (drygt 4 dl) vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 stänger rabarber
- 1 dl pistagenötter
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Börja med att bryna smöret: Lägg smöret i en kall kastrull och sätt på plattan. Låt smöret smälta, och fortsätt koka tills det blivit gyllenbrunt och börjar dofta nötigt. Ta åt sidan, och låt svalna.
2
Blanda äggvita, florsocker och mandelmassa i en matberedare och mixa i 2–3 minuter. Häll upp i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i blandningen. Vänd försiktigt med en slickepott. Vänd i smöret försiktigt.
3
Rabarbern skalas och skärs ner i mindre bitar. Pistagen hackas grovt. Vänd ner frukt och nötter i kaksmeten. Häll upp i en smord och bröad eller papprad springform. Baka kakan i cirka 15 minuter så att den nästan är färdig, men fortfarande är lite krämig i mitten.
4
Servera med färska jordgubbar och karamellkräm.