Du behöver

Botten

200 g pumpakärnor rostade
100 g solroskärnor
50 g smör
1 nypa salt

Fyllning

5 st hårdkokta ägg
200 g lax rökt
1 dl gräslök finhackad
2 msk senap
2 dl crème fraîche
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g löjrom
dillkvistar

Gör så här

Lägg pumpakärnor och solroskärnor i en mixer och mixa till ett grovt mjöl. Nyp ihop med smöret och tillsätt salt. Tryck ut massan i botten på en pajform med löstagbar kant och ställ i kylen. Rör sedan ihop fyllningen. Skala och hacka äggen. Finhacka laxen men spara några bitar till dekoration. Blanda ägg, lax, gräslök och senap i en skål. Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen över pajskalet och ställ kallt minst två timmar innan servering. Ta bort kanten på pajormen innan servering och dekorera med löjrom, laxskivor och dillkvistar.