Du behöver

  • Satsen ger ca 1,5 liter röra
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 gula lökar
  • 4 selleristjälkar med blad
  • 2 auberginer
  • 1 dl olivolja
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater
  • 150 g gröna oliver, kärna ur och hacka
  • 7 msk balsamicovinäger
  • 3 msk inlagd kapris
  • 0,5 tsk salt
  • torkad röd stark chilipeppar efter smak

Gör så här

1
1. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och rosta pinjenötterna under omrörning tills de fått lite färg.

2
Skala och hacka löken. Skär sellerin i halvcentimetertjocka skivor. Skär auberginen i 2 cm stora bitar.

3

4
2. Värm upp oljan i en tryckkokare eller i en vanlig gryta. Stek lök och selleri tills de mjuknar, cirka 2 minuter. Lägg i aubergine, tomater, oliver, balsamicovinäger, kapris, salt och chilipeppar. Sätt på locket och koka tills allt blivit mjukt. Det tar 8 minuter i tryckkokaren på högt tryck, några minuter längre i en vanlig gryta.

5

6
3. Vill du ha en slät röra så kör den i en mixer. Lägg röran i en skål och toppa med pinjenötter. Servera varm eller kall.


Kommentar:
97 kcal per deciliter
E% 5 procent protein, 80 procent fett, 16 procent kolhydrater

Sötsyrlig aubergineröra med tomat och oliver. Servera caponatan varm eller kall som dipp eller tillbehör till en god sallad.