Du behöver

  • 5 dl bruna eller gröna linser
  • 1 liter vatten
  • 4 lökar
  • 2 1/2 dl ris
  • 2 1/2 dl olja
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
1. Blötlägg linserna i 2–3 tim och koka enligt förpackningens anvisningar.

2

3
2. Sila linserna och ta tillvara på 3 dl spad som ska

4
användas till riset.

5

6
3. Hacka två lökar och stek dem i hälften av oljan.

7

8
4. Häll i de kokta linserna och blanda.

9

10
5. Blanda i riset med linserna och löken. Häll i linsspadet och salta. Tillaga på låg värme tills riset är klart, ca 15 min.

11

12
6. Hacka två lökar och fritera i resten av oljan.

13

14
7. Servera på ett stort fat och garnera med den friterade

15
löken, sallad och naturell yoghurt.


Kommentar:
866 KCAL PER PORTION (EXKL SALLAD OCH YOGHURT)
E% 14 procent protein, 41 procent fett, 45 procent kolhydrater

Receptet kommer från boken “Kryddor från Rosengård”