Du behöver

  • 4 kycklingbröst med skinn
  • salt
  • smör
  • timjan några strån + 2 msk plockad timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl hönsbuljong
  • 50 g persilja
  • Tillbehör:
  • 500 g färskpotatis, skrubbad och kokt
  • 8 späda morötter, lätt kokta i saltat vatten
  • 4 salladslökar, lätt kokta i saltat vatten
  • 1 knippa rädisor, hyvlade
  • 100 g plocksallad (gem, baby­spenat och rucola exempelvis)
  • 4 inlagda kronärtskockor

Gör så här

1
Salta kycklingbrösten och stek dem med skinnsidan nedåt tillsammans med några strån timjan och vitlöksklyftorna.

2
Häll på buljongen och låt brösten brässera på låg värme cirka 10 mi­nuter.

3
Sila buljongen. Mixa den med persilja och timjan och 3 matskedar smör till en skummig sås. Dela kycklingbrösten och servera med sås och tillbehör.


Kommentar:
Lätt och mjukt rödvin med örtiga och bäriga aromer lämpar sig utmärkt till huvudrätten. Ett rosévin med lite kraft skulle man också kunna tänka sig.